Transport och transporthjälp

Transport 

Dags att transportera något från A till B? Då har du kommit rätt! Den här artikeln handlar om vad du skall tänka på vid transporter.  Det gäller att du är ute i god med att planera vilken typ av transport du behöver boka/hyra men även se till att du kan hyra den samma dag som du skall hämta sakerna som skall transporteras från A till B. Tänk även på hur länge du tänkt låna/hyra den då detta kan påverka slutkostnaden. Vidare är det viktigt att se till att du har rätt behörighet samt koll på lagarna innan du börjar transportera. Du hittar hjälp genom Workscout annars!

Nedan du hittar några av alla regler att tänka på inför din transport

  • För att köra med släpfordon krävs det minst ett bilkörkort med behörighet B eller utökad B och i vissa fall BE
  • Vid transport får inte totalvikten överstiga dragfordonets och släpfordonets sammanlagda totalvikt på 3,5 ton
  • Se till att ha rätt kultryck vid lastning av släpkärra Har man för lågt eller högt tryck finns det risk, att det börjar wobbla.
  • Följ hastighetsbegränsningarna för bromsad släpkärra som är påkopplad på bilen (80 km/h)
  • Följ länken för läsa vidare om alla regelverk hos Transportstyrelsen

Transporthjälp 

Har du större projekt eller objekt som skall transporteras kan det vara bra att se till att du har hjälp. Det kan hända att du behöver bära tunga objekt eller saker, då kan det vara skönt att ha hjälpen nära så du inte skadar dig själv eller släpfordonet. Det kan även vara bra att ha med en hjälpande hand när du skall backa så du inte backar på personer, annans egendom eller skadar släpfordonet/skåpbilen. Det kan bli dyrt!

Workscout hjälper dig med din transport! 

Har du inte tid eller lust att transportera saker själv? Låt någon genom Workscout som har transportmedel och erfarenhet av att transportera saker hjälpa dig istället! Du lägger upp ditt uppdrag du vill ha utfört på Workscout och inom kort har du hjälpen du söker mot en billig peng. Du väljer helt själv vem som skall utföra uppdraget åt dig.Lägg in ditt uppdrag här!

Har du frågor, kontakta oss gärna!

Glasklart? Lägg in ditt uppdrag här!