Sophämtning

Har du saker som står och tar plats i ditt garage? Många överblivna kartonger efter flytt? Saker som behöver köras till återvinning? Workscout löser dina problem!

 

Återvinna, slänga eller skänka?

När det kommer till bråte och annat man har i sitt hushåll kan man dela in det i tre olika kategorier, kan det återvinnas? Kan jag skänka det till någon annan som behöver det? Eller ska som måste köras till återvinningscentralen? Utöver detta är det klassiska problemet att man också har för mycket bråte på en och samma gång, och inget släp. Workscout hjälper dig!

Skänka 

Att tänka på innan ska slänga eller återvinna material är att kolla på den lokala kommunens hemsida gällande vissa specifika avfall och återvinning. Det kan variera från kommun till kommun, och alla har olika riktlinjer och regel för sophantering, farligt avfall och återvinning.

Återvinna

Brännbart, glas, papper, plast, metall, kartong och kompost är de största och vanligaste kategorierna som finns i vårt hushåll idag. Dessa skall sorteras och slängas i separata kärl för återvinning. Sedan har vi lite mer krångligare kategorier som elektronik, batterier, obrännbart avfall och farligt avfall. Detta ska separeras, sorteras och sedan återvinnas på en återvinningsstation.

Slängas på återvinningscentralen 

De större materielen som går att återvinna, såsom soffor, möbler, gipsskivor, interiörer som kyl&frys, tv, kompost, trädgårdsavfall skall också återvinnas, men är oftast så stora att man behöver köra det direkt till en återvinningscentral.

Skänka

Detta anser vi är det optimala och mest miljömedvetna, att saker går i arv eller att någon annan som behöver det får ta över ägandet. Detta minska det onödiga svinnet såväl som att det gynnar någon annan, detta är oftast något som är snällt mot plånboken med!

Så vad kan vi på Workscout hjälpa dig med?
Vill du återvinna något? köra något till tippen eller skänka något mot avhämtning? Lägg upp en annons på Workscout, bestäm hur mycket du vill betala den som utför jobbet och sedan är det bara att luta sig tillbaka! 

Hos oss finner du hjälpen!