Möbelmontering

Smarta tips inför möbelmontering

Har du som många andra där ute suttit och slitit dig i håret när du har försökt att montera ihop IKEA-möbler? IKEA revolutionerade möbelindustrin på 50-talet genom att låta kunderna montera ihop möblerna själva, på det här sättet la de grunden till att vi idag kan köpa möbler till riktigt bra priser. Men dessvärre kommer inte alla lösningar felfria. Alla kan nog hålla med om att det tar tid och tålamod många gånger att sätta ihop tex IKEA möbler. Nedan finner du bra tips att följa för möbelmontering.  Eller så kan du göra som många andra, anlita en scout genom Workscout för att få hjälp, snabbt, enkelt och billigt medans du dricker kaffe och tittar på. 

Transporten hem

När man köper produkter som är gjorda för att montera hemma, är de oftast packade i lösa delar. Kolla först hur stort paketet är för att säkerställa att det får plats i bilen. Många butiker har annars släp du kan låna gratis! Skulle paketet vara stort och otympligt kan det vara bra att ha någon som kan hjälpa dig, speciellt om hissen är ur funktion eller om du bor några våningar upp.

Monteringsplats

När du väl fått upp paketet, bör du se till att de finns utrymme där du kan montera enkelt. Lägg gärna ut ett gammalt lakan under paketet så att du inte gör några märken i golvet. Strukturera sedan upp alla bitar och lägg skruvar, brickor och muttrar i olika skålar så det blir enklare att hålla koll på dessa. Därefter kan du enkelt börja montera!

Bra att tänka på!

Att tänka på innan du börjar att montera din möbel

  • Se till att det finns gott med utrymme för monteringen samt att lägga ut ett gammalt lakan som skydd för golvet.
  • Kontrollera att alla delar är med i paketet. Se även till att du har alla verktyg som krävs hemma för att underlätta monteringen.
  • Montera i närheten av platsen du tänkt att möbeln skall stå, så slipper du krångla med att flytta möbeln mer än nödvändigt (Du minskar risken för att kantstötta väggar och andra möbler)
  • Följ bruksanvisningen till pricka, ta inga egna initiativ!
  • Alla delar ska användas, är det delar kvar efter monteringen? Gå tillbaka i bruksanvisningen och kolla vad du har missat!
  • Spara bruksanvisningen och verktygen. Du vet aldrig när du behöver dem igen

När du har monterat klart möbeln

När du har monterat klart möbeln är det bara att ställa den på plats. Skulle det vara så att den är extra tung eller otymplig kan det vara bra att att ha en hjälpande hand nära. Var försiktiga så att ni inte kantstöter andra möbler eller väggar när ni flyttar möbeln. Se även till att väggförankra möbeln om det är nödvändigt.

Ta hjälp genom Workscout

Möbelmontering är något som många inte har har tid, erfarenhet, material eller tålamod för! Känner du också så? följ länken nedan för att hjälp genom Workscout!

Hos oss hittar du kompetenta personer med erfarenhet och material, lägg upp ditt uppdrag här och vänta på att en scout kommer och hjälper dig till ett förmånligt pris!
Har du frågor, kontakta oss gärna!

Glasklart?! Lägg in ditt uppdrag här!