Flytta själv eller med flytthjälp

Tips och checklista inför en flytt

Står du i valet mellan att flytta själv eller med flytthjälp? På workscout kan du hitta en hjälpande hand snabbt och enkelt. Vi vet att flytta själv många gånger är tidskrävande, svårt och kostsamt. Man har oftast inte riktigt koll på i vilken ände man skall börja och det är mycket som skall göras! Nedan finner du tips och checklista inför din flytt och allt som behövs att göras! Skulle du behöva tips eller ett par extra händer, flytthjälp, bärhjälp eller Transport, så hittar du det här! 

Checklista

  • Flyttanmälan – Skatteverket 
  • Flyttanmälan – försäkringsbolaget
  • Flytta abonnemang
  • Flyttpackning
  • Flytthjälp
  • Flytten
  • Flyttstäda

Flyttanmälan – Skatteverket 

Du behöver folkbokföra dig på din nya adress via skatteverkets hemsida. En bra ide kan vara att eftersända posten vid en flytt. På det här sättet säkerställer du att du får din post till din nya adress så du inte riskerar att en gammal faktura ligger oöppnad på den gamla adressen.

Flytta och folkbokför dig här!

Flytta abonnemang

Det är viktigt är att du avslutar alla dina abonnemang på din gamla adress i god tid, exempelvis internet och tv. Detta för att slippa extra kostnader. Tips innan du säger upp ditt abonnemang är att prata med din nuvarande leverantör för att se ifall du kan flytta med tjänsterna till ditt nya boende. Kan du inte göra det är det oftast en uppsägningstid på en eller tre månader. Skulle du behöva teckna ett nytt abonnemang så brukar det oftast gå ganska fort för att komma igång. Dubbel kolla med dem för säkerhetsskull hur lång tid det tar att komma igång med tjänsterna i ditt nya boende. 

Flyttanmälan – försäkringsbolaget

Ring ditt försäkringsbolag och meddela dem att du skall flytta. Det kan hända att du behöver teckna om din hemförsäkring beroende på storleken på ditt nya boende. 

Flyttpacka 

Att flyttpacka är något du bör börja med i ett tidigt skede, att köpa kartonger och strukturera upp din packning är viktigt. Tallrikar ska exempelvis packas på höjden och med bubbelplast då tidningar i vissa fall kan ge avtryck på tallrikarna.

Flyttdagen

Det kan vara smart att lägga upp en plan för exakt hur flytten skall gå till. Har du tillgång till hiss? Behöver du hyra ett släp? Vart parkerar du bilen medan du bär upp kartonger? Det är mycket som skall tänkas på för att göra flytten så effektiv som möjligt.

Flytthjälp

Att flytta är tidskrävande men även fysiskt tungt många gånger, du behöver bära tunga möbler och det är oftast mycket kartonger som skall transporteras. Att anlita en flyttfirma kan bli dyrt och ibland räcker det bara med ett par extra hjälpande händer. 

Flyttstäda

Att flyttstäda är ytterligare en tidskrävande process i flytten. Ditt gamla boende måste städas grundligt, allt ifrån bakom spisen till att vattenlåsen skall rensas. Du kan läsa mer om flyttstäd här

 

Flytta med hjälp av Workscout

Att flytta själv eller med flytthjälp?
Om du inte har tid, erfarenhet eller material att flytta själv går det alltid att få hjälp av Workscout!

Via Workscout hittar du kompetenta personer med erfarenhet och material, lägg upp ditt uppdrag här och vänta på att en scout kommer och hjälper dig att flytta!

Har du frågor, kontakta oss gärna!

Glasklart?! Lägg in ditt uppdrag här!